Internationale kruiswegmeditatie, ingezonden door Apostolat Militaire International (AMI)

Internationale kruiswegmeditatie, ingezonden door Apostolat Militaire International (AMI)

Apostolat Militaire International (AMI) – waar ook een Belgische delegatie deel van uit maakt – brengt jullie op Goede Vrijdag deze internationale kruiswegmeditatie.

Gelieve op de 2 onderstaande links te klikken om de videoclips te bekijken:

(1860) 220409 AMI Via Crucis 2022 1min final – YouTube

(1860) 220409 AMI Via Crucis final – YouTube

 

Sinds alle tijden hebben christenen het lijden en de dood van Jezus Christus in het midden van hun geloof en hun vieringen geplaatst. Waar mensen lijden en tegenkanting doorleven, zoals Jezus dat doorleefde, daar wordt dit lijden bevrijdend voor zichzelf en voor anderen.  Waar mensen hun levensroeping ten einde toe beleven en doorzetten, ondanks pijn en tegenstand, daar groeit nieuwe hoop, daar groeit een nieuwe toekomst. Waar liefde zover gaat dat men zijn leven geeft voor zijn vrienden, daar kan iets nieuws gebeuren.
In 15 kernmomenten – of staties zoals we ze tijdens de Kruisweg ook noemen – uit de evangelieverhalen hebben christenen sinds enkele eeuwen het verhaal van Jezus Christus lijden, dood en verrijzenis willen gedenken.
Ook vandaag willen wij dit lijden niet losmaken van zijn verrijzenis en – andersom – zijn lijden en verrijzenis niet loskoppelen van ons eigen bestaan.
Daarom nodigen wij jullie uit om zijn weg, zijn Kruisweg, van heel nabij te gaan.  Wij brengen zijn lijden in verband met ons lijden en met het lijden van anderen of met het lijden dat wij bij anderen veroorzaken.
Christenen zijn mensen van de weg.  Laat ons samen op weg gaan.
The Apostolat Militaire International community wishes you a good Holy Easter week with the Via Crucis 2022 edited by AMI member nations from 4 continents.Your in ChristExecutive Committee - Apostolat Militaire International

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.