Kroniek van de aalmoezeniersdienst 1/2003

Kroniek van de aalmoezeniersdienst 1/2003

De belangrijkste gebeurtenissen van de Katholieke Aalmoezeniersdienst van de voorbije maanden.

 

Van Den Eeckhout Johan

1/2003

Om het nieuwe jaar op aangename wijze te beginnen, nodigde de Opperaalmoezenier op 24 januari 2003 de aalmoezeniers en de vrienden van de aalmoezeniersdienst uit op een nieuwjaarsreceptie in het idyllische Vlassenbroek. Het werd een fijne avond met een hapje en een drankje, heel wat wederzijdse nieuwjaarswensen, en een toffe, gezellige sfeer. Voor sommigen was het wel wat zoeken om het kunstenaarsdorp gelegen in een lieflijke bocht van de Schelde te vinden… maar met de kerstster nog fris in het geheugen vond iedereen als een koning de weg naar de uiteindelijke bestemming!

Van 2 tot 7 februari begaf de Opperaalmoezenier zich naar Tallinn (hoofdstad van Estland) voor het jaarlijkse congres van de opperaalmoezeniers van de NATO. Naast feitelijke NAVO-lidstaten waren ook bevriende landen uitgenodigd. O.a. Rusland, Zuid-Afrika en Australië waren van de partij. Er was zelfs een moslim aanwezig afkomstig uit Bosnië. In totaal waren 37 nationaliteiten vertegenwoordigd op een getal van 107 deelnemers.

Van 13 januari tot 18 april vaart padre Johan Deburghgraeve mee met de Godetia richting Afrika. Deze zending verloopt in samenwerking met de Hogere Zeevaartschool Antwerpen. Van 17 februari tot 26 april scheept padre Geert Dewulf in op de Wandelaar in het kader van de Belgisch-Nederlandse samenwerking (BLNTG). Bestemmingen zijn Schotland, Oostkust van de Verenigde Staten (o.a. New York) en Canada. Wij wensen beide padre’s en de bemanning een goede vaart toe op een rustige zee…

Terwijl padre Michel Quertemont Belukroko 11 beëindigt in Kosovo, maakt padre Pierre Brusten zich op om hem op te volgen in april en mei. Padre Wilfried De Coster zal tijdens het tweede deel van Belukroko 12 in juni en juli op de Balkan pastoraal aanwezig zijn. Terwijl de Belgische troepensterkte op de Balkan vermindert, engageert de Krijgsmacht zich in een nieuwe missie in Afghanistan. 1 A uit Bastenaken zal er van eind februari tot eind september deel uitmaken van een bewakingsdetachement van de luchthaven van Kabul in samenwerking met Nederlandse en Duitse militairen. Als eerste aalmoezenier voor deze nieuwe zending mogen wij rekenen op padre Andre Vanden Nest. In maart en april zal hij zich onder de artilleurs op Afghaanse bodem bevinden. Padre Claude Selis neemt de twee laatste maanden voor zijn rekening: hij zal in juli en augustus vertoeven onder de Afghaanse zon. De maanden mei en juni worden ingevuld door een morele consulent en/of een protestantse padre.

Padre Guido Delvoye werd benoemd tot aalmoezenier van de SHAPE. Hij blijft tevens padre in de logistieke school te Doornik.

Wij betreuren het heengaan van Mevr.Maria Moreels, stiefmoeder van padre Jan Debruyne. Zij stierf op 23 december 2002.
Tevens namen wij afscheid van Mevr. Maria Grymonpon, moeder van padre Johan Deburghgraeve. Zij overleed op 9 februari 2003.
Wij bidden tot de Heer van alle leven dat Hij hen mag opnemen in zijn eeuwige Liefde.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.