Mgr. Luc TERLINDEN nieuwe legerbisschop

Mgr. Luc TERLINDEN nieuwe legerbisschop

Op woensdag 28 juni 2023 werd Mgr. Luc TERLINDEN tot nieuwe legerbisschop benoemd, als opvolger van Kardinaal Jozef De Kesel.

Meer info onder de rubriek NIEUWS in het hoofdmenu.

Nadat paus Franciscus Mgr Luc Terlinden afgelopen donderdag, 22 juni 2023, benoemde tot aartsbisschop van het aartsbisdom Mechelen-Brussel, heeft hij hem op 28 juni 2023, daarnaast eveneens benoemd tot bisschop van het bisdom bij de Belgische Krijgsmacht. Ook met deze benoeming volgt hij kardinaal Jozef De Kesel op.

De nieuwe bisschop behoort zelf tot een van de laatste lichtingen die in ons land de militaire dienstplicht hebben vervuld. Hij deed dat als reserve-officier in Siegen, Duitsland, bij het 1ste Regiment Gidsen. Het was voor hem een heel positieve ervaring.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.