UITNODIGING VERNISSAGE Tentoonstelling “Dienaars van God tijdens de Grootte Oorlog”

UITNODIGING VERNISSAGE Tentoonstelling “Dienaars van God tijdens de Grootte Oorlog”

Het Bisdom bij de Krijgsmacht, de Vrienden van de Sint-Maartenskathedraal Ieper en Heemkring Iepers Kwartier nodigen u uit op de vernissage van de tentoonstelling ‘Dienaars van God tijdens de Groote Oorlog’ op vrijdag 16 juni 2017 in de Sint-Maartenskathedraal in Ieper.

Augustus 1914, de vijand valt België binnen. Vele ‘dienaars van God’, priesters, zusters, seminaristen, monniken, leken, geestelijken van andere godsdiensten: ze vervullen hun specifieke taak in de verdediging van het Vaderland: als aalmoezenier, brancardier, verpleegkundige, soldaat. Het Bisdom van de Krijgsmacht wil met deze tentoonstelling het dagelijks leven van al deze mensen tijdens de Groote Oorlog schetsen. Deze tentoonstelling was vorig jaar te zien in de Hoofdkerk van het legerbisdom Sint-Jacob op de Koudenberg (Koningsplein, Brussel). In Ieper, een strategische plek in de toenmalige frontstreek, is de tentoonstelling voor het eerst op verplaatsing.

Hier vindt u alle details omtrent deze vernissage: UITNOD_VERNISS_DIENAARS_v2 (6) (1)

De tentoonstelling loopt van 17 juni tot 8 november 2017 in de Sint-Maartenskathedraal in Ieper en is dagelijks gratis toegankelijk (niet van 11 tot 19 september): flyer_aumoniers-2017

 

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.