Aartsbisschop Jozef De Kesel wordt kardinaal

Aartsbisschop Jozef De Kesel wordt kardinaal

Op 12 december 2015 werd monseigneur Jozef De Kesel in de Sint-Romboutskathedraal van Mechelen officieel aangesteld als aartsbisschop van Mechelen-Brussel. Op 27 april 2016 werd aartsbisschop Jozef De Kesel in de kathedraal van Sint-Jacob op Koudenberg ook officieel aangesteld als nieuwe legerbisschop, in opvolging van Mgr. André-Joseph Léonard wiens episcopaat op 12 december 2015 eindigde. Nog geen jaar later, op 19 november 2016, kreeg hij in de Sint-Pietersbasiliek in Rome van paus Franciscus de titel van kardinaal. Hij is nu de tweede Belgische kardinaal, na Godfried Danneels. Kardinalen zijn de eerste adviseurs van de paus, maar ze krijgen ook opdrachten in Rome en zetelen in verschillende raden. De kardinalen jonger dan tachtig jaar zijn gerechtigd om uit hun midden een nieuwe paus te kiezen bij een volgende keuze.

Het bisdom bij de Krijgsmacht wenst Mgr. De Kesel van harte proficiat met zijn creatie door de paus tot kardinaal.

aartsbisschop-jozef-de-kesel-wordt-kardinaal

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.