58ste Internationale militaire Lourdesbedevaart

58ste Internationale militaire Lourdesbedevaart

De jaarlijkse Internationale Militaire Bedevaart naar Lourdes vindt dit jaar plaats van vrijdag 20 mei tot en met zondag 22 mei. Meer dan 10.000 militairen en burgers uit 40 landen komen er samen om in een geest van broederschap en geloof deel te nemen aan een goed gevuld programma met indrukwekkende internationale vieringen en plechtigheden. Daarnaast heeft elk land apart een aantal nationale vieringen en gebedsmomenten. Voor België zijn er dit jaar een 145-tal deelnemers.

Het thema voor deze 58ste bedevaart is duidelijk én oproepend: “Zijn deur staat altijd open”, verwijzend naar een passage uit het evangelie waar Jezus het verhaal vertelt van een oneindig goede vader die de deur van zijn huis altijd open laat in de hoop dat zijn zoon op een dag zal terugkeren. Wie je ook bent, wat je ook al (mis)deed, Gods deur staat altijd open voor jou! Voorgezeten door Monseigneur Luc Ravel – bisschop van het bisdom bij de Franse Krijgsmacht – biedt deze internationale militaire bedevaart kansen aan de vele deelnemers om deugddoende contacten te leggen met andere tochtgenoten en te bidden voor de wereldvrede.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.