Op weg naar de 50ste Internationale Militaire Bedevaart

Op weg naar de 50ste Internationale Militaire Bedevaart

Het nieuwe jaar is nog maar net aangebroken, maar binnen de aalmoezeniersdienst wordt al hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de nieuwe jaarlijkse Lourdesbedevaart. Het is een heel bijzondere bedevaart dit jaar, niet alleen omdat in Lourdes, de 150ste verjaardag van de verschijning van Maria aan Bernadette gevierd wordt. Maar omdat het de 50ste keer is dat de Militaire Bedevaart doorgaat, mét een Belgische delegatie.
De bedevaart zal doorgaan van donderdag 22 mei tot zondag 25 mei, en zal als thema ‘de vrede’ hebben. De verplaatsing gebeurt met de bus, of met het vliegtuig. Wie met het vliegtuig reist, vertrekt op 23 mei, en is terug in het land op maandag 26 mei in de voormiddag. Eén bus vertrekt en keert terug naar Saffraanberg, een andere gaat van en naar Evere.
De bedevaart staat open voor alle militairen en personeelsleden van Defensie en van de eenheidspolitie in actieve dienst, reservisten en gepensioneerden. Ook de ouders en de echtgeno(o)t(e) van een militair zijn uitgenodigd. Andere familieleden, tot de derde graad, kunnen deelnemen als zij de militair vergezellen. De erkende leden van de HNDA worden aanvaard, zelfs als zij geen militair zijn.
Zieken en andersvaliden kunnen zich inschrijven voor een verblijf in een opvangcentrum, waar zij speciale verzorging kunnen bekomen. Zij kunnen ook vragen om in het hotel, bij hun familieleden, te logeren. In dit laatste geval dienen deze in te staan voor de dagelijkse verzorging.
De prijs voor de bedevaart (vol pension) bedraagt tussen 383,50 € en 513 €. Wie met de bus gaat, krijgt een korting van 144,00 € (vanuit Saffraanberg) of 107 € vanuit Evere.

Meer informatie en inschrijvingsformulieren vindt u verder op deze website onder de rubriek Lourdes.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.