Boek aalmoezenier Wim Smit over terrorisme en rechtvaardige oorlog voorgesteld in de Senaat

Boek aalmoezenier Wim Smit over terrorisme en rechtvaardige oorlog voorgesteld in de Senaat

Op dinsdag 20 maart heeft aalmoezenier Wim Smit zijn kersvers boek Terrorisme en rechtvaardige oorlog. Recht en onrecht in tijden van terreur voorgesteld in de Senaat.
Na een inleiding door Senator Ludwig Vandenhove opende de namiddag met een uiteenzetting over het Comité I, waarna Wim zelf het woord nam mocht nemen en in een halfuur zijn boek aan de aanwezigen voorstelde. Daarna gaf ook senaatvoorzitster Anne-Marie Lizin een kort overzicht van de werkzaamheden in de Senaat rond de thematiek van terrorismebestrijding. Tot slot kreeg ook Abied Alsulaiman, Arabië- en moslimexpert en docent aan de Lessius Hogeschool, het woord. Hij lichtte de problematiek nog eens toe vanuit bijzonder actuele voorbeelden.
Daarna volgde een receptie en werd het boek gesigneerd door de auteur.

De tekst van de toespraak die Wim bij de voorstelling van zijn boek gaf, vindt u elders op de website.

(Wie geïnteresseerd is in een exemplaar van het boek kan daarvoor terecht op de website van de uitgeverij: www.garant.be. Vermoedelijk zal het nu ook wel gauw in zowat alle boekhandels te verkrijgen zijn.)

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.