Overlijdensberichten

+ OVERLIJDEN res aalm Ronald HERMANS (1944-2021)

res aalm in Duitsland 1973-1992

+ OVERLIJDEN ere-aalmoezenier Theo VANDERSTRAETEN

Op 1 december 2020 overleed in het WZC Melderthof  E. H. Theo Vanderstraeten, legeraalmoezenier, rustend priester in de federatie Schaffen Vleugt Deurne en te Meldert.

Hij zou in januari 2021 93 jaar worden. Aalmoezenier Theo woonde enkele jaren geleden in Blanklaar (Schaffen).

Op het gedachtenisprentje lazen we:

De eeuwenoude gang van al wat gaat.

De eindigheid die al wat leeft te wachten staat.

Voor wie gelooft geeft dit geen zorgen of verdriet.

Hem wacht de eeuwigheid die rust en vrede biedt. (Huub Mathee)

Aan allen die ik op mijn levenspad tegenkwam zeg ik dank.

Theo

Uitvaartdienst

Zoals voorgeschreven was de uitvaartplechtigheid van aalmoezenier Theo in beperkte kring.

Opperaalmoezenier, generaal, Johan Van Den Eeckhout was de voorganger, bijgestaan door pastoor Tony. De Mis werd opgeluisterd door leden van ons parochiaal zangkoor. Onder de medevierders  bemerkten we de erebisschop van Gent, monseigneur Luc Van Looy.

In zijn homilie overliep de aalmoezenier het leven van Theo: geboren te Eke (Oost-Vlaanderen) in 1928. Hij werd priester gewijd te Gent in 1952. Hij was vervolgens leerkracht in Aalst. Tijdens zijn verdere actieve carrière was hij aalmoezenier en paracommando van 1957 tot 1993 in Spiech (D), Diest en Schaffen. Daar werd hij padre Theo genoemd. Daarna werd hij medewerkend priester in de federatie Schaffen-Vleugt-Deurne en Meldert. Op zondag1 december is priester Theo overleden in het WZC Melderthof.

Tijdens de viering werden de tekens van het priesterschap op de kist gelegd: de bijbel, zijn brevier, zijn kelk en stola.

Op het einde van de viering nam Dominique met ontroerende woorden afscheid van de aalmoezenier die een vriend was geworden. Hij had Theo in zijn laatste levensdagen bijgestaan.