Uitnodiging KOOG-activiteit 8 maart 2016

Uitnodiging KOOG-activiteit 8 maart 2016

Op 8 maart trekken we met KOOG nog eens naar ANTWERPEN, ook deze keer gaan we enkele plaatsen bezichtigen waar we normaal niet zomaar komen, jammer genoeg kunnen we maar maximum 40 personen toelaten, de reden zal in deze brief verduidelijkt worden.

We beginnen onze dag in het Bisschopshuis (Bisschoppelijk paleis). Hier krijgen we een uitleg over het Bisdom en een rondleiding door het Bisschopshuis, een gelegenheid die ons niet vlug meer zal te beurt vallen, we kunnen daar tevens een tas koffie nuttigen. U vindt het adres onderaan deze uitnodiging bij het verloop van de dag. Na deze rondleiding gaan we rond 11u naar “Onze-Lieve-Vrouwe Kathedraal” voor een begeleid bezoek onder leiding van Vicaris Bart PAEPEN. Hier krijgen we ook de Vredeskapel en de tuin te zien. Er is ons toegezegd dat we om 12u30 terug buiten zouden staan.

Voor het middagmaal wandelen we naar Taverne/Restaurant “de7Schaken”, dit is vlak naast het Stadhuis gelegen. Er kan een Vegetarische maaltijd voorzien worden, doch dit dient duidelijk bij de inschrijving vermeld te worden.

Na de middag is er onder begeleiding van 2 gidsen (de gidsen hebben we reeds in december moeten boeken en het is maximaal 20 deelnemers per gids), een bezoek aan (in en rond, van onder tot boven) het Stadhuis van Antwerpen voorzien, ook dit is een unieke kans om dit te beleven. Ik wil jullie wel vragen om aangepast schoeisel aan te doen, het zal veel wandelen; stilstaan en trappen doen zijn.

Als afsluiter kunnen we vrijblijvend nog iets gaan drinken in één der gelegenheden rond de Grote Markt, dit is zeker geen verplichting. Voor deze afsluiter gaan we niet vooraf met de een of andere zaak afspraken maken, dit zal volgens de ingeving van het moment zijn.

 

Verloop van deze dag :

09.30 : Ontvangst in het Bisschopshuis, Schoenmarkt 2 te 2000 ANTWERPEN

11.00 : Bezoek aan Onze-Lieve-Vrouwe Kathedraal

12.30 : Middagmaal in Taverne/restaurant “de7Schaken”

14.00 : Bezoek met gidsen aan het Stadhuis Antwerpen

16.00 : Einde officieel gedeelte van de KOOG-dag

De mensen die met het openbaar vervoer komen, kunnen best Tram 3; 5; 9 of 15 nemen en afstappen in het metrostation “GROENPLAATS”. Vandaar is het ongeveer 200 meter wandelen , het Bisschopshuis is gelegen recht tegenover het Shoppingcenter (vroeger de “Grand-Bazar”).

 

Inschrijven kan door een mail te sturen naar een van de volgende personen:

Erik Cloots                              erik.cloots@mil.be

Padre Annie Walscharts       anniewalscharts@hotmail.com

en

€20 te storten op de rekening van KOOG: BE39 7895 2915 4519

VOOR 22 februari 2016 (duidelijk naam en eventueel vegetarische maaltijd vermelden a.u.b.)

 

 

Je kunt ons indien nodig bereiken

Padre Annie Walscharts       0478/940650

Erik Cloots                              0475/574235

 

Graag tot 08 maart

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.